Over ons

Hebema is een ingenieursbureau in Brabant op het gebied van engineering, productie automatisering en speciaal-machinebouw. De kernactiviteit bestaat uit zowel het optimaliseren van bestaande productiemachines als ook het ontwerpen en vervaardigen van nieuwe klantspecifieke machines en apparaten.

Hebema draagt zorg voor de complete engineering van een speciaal machine en begeleidt ook de verdere werkzaamheden van het project, tot en met de inbedrijfstelling van de installatie. Onze verantwoordelijkheid eindigt niet bij de engineering, maar loopt door tot het project is opgeleverd. Dit heeft als voordeel dat u slechts met één gesprekspartner te maken hebt, gedurende het gehele traject van A tot Z.

Ons werkterrein omvat vele vakgebieden binnen de industrie. In principe kunnen alle bedrijven die een eigen product op de markt zetten tot onze klantenkring behoren. Ons werkgebied is vooral Brabant maar ook daarbuiten.

Bedrijven die een aanpassing willen verrichten aan een machine en daarin geheel of gedeeltelijke assistentie verlangen van een extern buro, vinden in Hebema een succesvolle partner.

Daarnaast kan het zijn dat u al geruime tijd op zoek bent naar een machine die aan uw specifieke wensen en eisen voldoet, echter niet standaard in de handel te verkrijgen is, maar speciaal voor u ontwikkeld en vervaardigd moet worden. Ook dan kunnen wij een waardevolle partner voor u zijn.

Bij Hebema staat een praktijkgerichte benadering voorop, waarbij het belangrijk is dat samen met de opdrachtgever een technisch optimaal concept wordt gekozen, met een zo gunstig mogelijke terugverdientijd.

Het doel van ieder project is het leveren van een technisch perfect werkende machine, die uit moet blinken in z’n eenvoud en precies datgene doet wat de opdrachtgever er vooraf van verlangt.

Als de projecten groter en complexer worden hebben we een netwerk van een aantal kleine bedrijven uit de buurt waar we mee samen werken: Zie het krantenartikel in het Brabants Dagblad hier.


Kantoor

Kantoor

Op de voormalige hooizolder is nu het kantoor van Hebema gevestigd. Hier worden concepten bedacht, voorstellen besproken en middels CAD systemen worden de machines ontworpen.

  Jan

  Jan

  Eigenaar

  Na de opleiding HTS-wtb in Den Bosch, heb ik bij enkele bedrijven de nodige ervaring opgedaan om vervolgens in 1995 Hebema te starten.

   Werkplaats

   Werkplaats

   In het historisch pand uit 1859, een oude basisschool, is een ruimte ingericht waar de meest voorkomende metaalbewerkingsmachines staan opgesteld. Hier worden de onderdelen vanaf detailtekeningen vervaardigd. Een andere ruimte is geschikt om de machines te assembleren en proef te draaien.


    Nieuwsgierig geworden? Wij horen graag van u.